Jesienne skarby w zdrowych, pysznych sałatkach i ciastach, które pokocha Twoja rodzina!

Zbliżająca się jesień, nierozerwalnie kojarzy nam się z smacznymi owocami i warzywami. Jakie specjały możesz z nich wyczarować dla swoich bliskich i w jakich źródłach szukać kulinarnych sugestii?
Ciepła sałatka z brukselki
Dodał: Sfera PR
Na podstawie danych z: Sfera PR
Na przełomie lata i jesieni w naszych warzywniakach królują pyszne jabłka, gruszki, śliwki, jeżyny, borówki amerykańskie, morele i aronie. Te apetyczne oraz zdrowe owoce możesz jeść zaraz po umyciu, dodawać do sałatek albo do własnych ciastek. Przepisy na ciasta znajdziesz nie tylko w kobiecych magazynach, ale także w sieci. Blogi, fora i portale wypełnione są najróżniejszymi przepisami, redagowanymi przez internautki. W internetowej wyszukiwarce należy wpisać wyrazy „przepisy na ciasta”, by natrafić na dziesiątki sprawdzonych receptur.

Może zainteresują ciebie także

Jakie niestandardowe przysmaki powinno się przygotować na spotkanie rodzinne?

brzoskwinie z grilla
Dodał: Tim Sackton
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com
Nie od dziś wiadomo, że budowanie relacji w rodzinie to niezmiernie skomplikowane zadanie, z jakim przychodzi się nam zmierzyć. Z naszej strony naturalnie czynimy wszelakie wysiłki po to, aby mogły one kształtować się jak najlepiej.


Owocowe desery to znakomita sugestia na coś słodkiego po rodzinnym obiedzie, ale również wyśmienity bonus do herbaty podczas spotkania z znajomymi- cały przepis tutaj. Nic tak jak domowe ciasto nie umili atmosfery w mieszkaniu, zwłaszcza w jesiennie chłodne dni. Warto także mieć na uwadze, że owocowe wypieki zaliczają się do najmniej szkodzących figurze słodkości, a jabłka, gruszki i śliwki są źródłem cennego błonnika. jesienna pora roku rozpuszcza nas też pysznymi warzywami. Na polskich stołach o tej porze roku królują cukinia, dynie, ogórki, buraki, pomidory i kapusta. Można je wykorzystać do wyśmienitych zup, zup-kremów oraz zapiekanek albo jako dodatki do dań głównych. Znakomicie sprawdzają się też w sałatkach.

Są szybkie ibanalne do wykonania, w dodatku zawierają niewiele kalorii i przez długi czas pozostawiają uczucie sytości. Przepisy na sałatki przeczytasz w książkach kucharskich, gazetach oraz w sieci. Podpytaj sąsiadki i koleżanki o polecane przepisy, ale nie wahaj się także sama eksperymentować w kuchni. Warto postarać się na własną rękę układać przepisy na sałatki. Wybierz ulubione warzywa i łącz je w dowolnych proporcjach.

Sałatka z szynką dębową
Dodał: ZM Pekpol
Na podstawie danych z: ZM Pekpol
Warzywa i owoce, które dominują w naszych sklepach warto wykorzystać nie tylko do jedzenia na surowo. Z warzyw możesz przygotować pyszne, sycące i niskokaloryczne sałatki dlacałej rodziny. Z kolei owoce zastosuj do domowych ciast, które pokochają Twoi domownicy. Przepisy na sałatki warto układać samodzielnie z ulubionych produktów, z kolei przepisy na ciasta bez problemu znajdziesz w Internecie, wystarczy tylko odrobinę poszperać.
15/09/25, 08:49
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.