Kuchenka
kawa
Dodał: art.widi.pl
Na podstawie danych z: http://art.widi.pl

Jakie sprzęty najlepiej nabyć w celu przygotowania kawy?

Ziarna prawdziwej, aromatycznej kawy pochodzą z najdalszego zakątka Ziemi, z Etiopii. Jest ona napojem najczęściej podawanym na gorąco. Aby ją wyprodukować, najpierw pali się ziarna kawowca, a następnie się je mieli lub rozdrabnia na proszek, a proces ten fachowo nazywany jest instantyzacją. Jego nazwa pochodzi z angielskiego wyrazu instant, co oznacza natychmiastowy. Instantyzacja dąży do doprowadzenia danego produktu spożywczego – na przykład kawy – do sproszkowanej, jak najmniejszej postaci, w efekcie czego po połączeniu z wodą lub z innym cieczą, produkt ten jest niemal od razu gotowy do spożycia.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.